Startup Aarhus betegner selv SMIL 2025 som en succes. Nu skal de nyttige erfaringer tages med videre til planlægningen af næste års event, som gerne må have et mere internationalt præg.
Den 22. maj løb første udgave af det aarhusianske startupevent SMIL af stablen. Selvom bygerne kom og gik i løbet af hele dagen, var det en stor succes.
Dét kan Ellen Kobberø og Line Bech fra Startup Aarhus informere 24Victoria.
De har begge været inde over processen med at få stablet eventet på benene, og det var også dem, som stod for åbningstalen.
”Overordnet set var SMIL 2025 en kæmpe succes. Vi har fokus på, hvilken værdi, folk tager med videre fra vores event, og målt på dét, var det en stor succes. Vi ville rigtig gerne have folk til at snakke og networke, og dét gjorde de virkelig,” lyder det fra Ellen Kobberø.
Line Bech påpeger, at det til tider kan være svært at definere et events succes, men hun hæfter sig især ved de mange positive tilbagemeldinger, Startup Aarhus efterfølgende har fået fra founders.
”Når founders, der virkelig er travle, siger, at de vil have mere, må det være et tegn på succes. Rigtig mange founders efterspurgte for eksempel en ekstra session med oplæg,” siger Line Bech.
En lang række af tilbagemeldingerne kan opsummeres til følgende pointe: Det var værdiskabende for mange founders at kunne gå i dybden med specifikke emner eller reelle problemer fra den virkelige verden – og ikke ’bare’ befinde sig på det generelle plan.
Mere Aarhus & udland, tak
De to hovedpersoner bag SMIL 2025 hæfter sig også ved, at hele kulturen og atmosfæren omkring eventet var en bragende succes. Der var tid til at networke, grine, drikke øl, fortælle jokes og lytte til musik.
Med andre ord, rammerne var optimale for en god dag. En vigtig erfaring, som de også vil prioritere til næste års event. Det er simpelthen vigtigt at have ordentlige rammer og omgivelser, som folk slapper af i.
Omvendt påpeger både Ellen Kobberø og Line Bech, at de fremadrettet skal blive endnu bedre til at vise Aarhus frem og udnytte de mange potentialer, byen byder på.
Her tænker de, at deltagerne skal forsynes med flere side-events, som aktiverer byen. Det kunne eksempelvis være besøg på Aros eller tage op i Lighthouse (Aarhus’ og Danmarks højeste bygning, red.).
Derudover er ambitionen, at næste års event får et endnu mere internationalt præg.
”Næste år vil vi gerne have flere internationale VC’s med. Der var en god håndfuld i år, men dér kan vi godt blive bedre. Vi har allerede fået en masse beskeder fra internationale folk, som har set billeder fra vores event, og som har tilkendegivet, at dét vil de gerne være med til næste år,” forklarer Line Bech.
Når Ellen Kobberø, Line Bech og resten af Startup Aarhus har taget sig en velfortjent puster, påbegynder de planlægningen af næste års event. Det gælder dog om at finde den rette balance mellem planlægning og omstillingsparathed.
Det er uvist, hvordan verden ser ud om et år, og hvilke emner, der fylder i startup-økosystemet på dét tidspunkt. De er derfor påpasselige med at planlægge alt for meget nu, da der skal være manøvrerum til de aktuelle emner anno 2026.