Chokolade, som vi kender det, er under pres på grund af klimaforandringerne. En dansk startup har derfor brugt en overskudsingrediens til at lave chokolade uden kakao.
”En dag vil vi gerne overtrække enhver Mars-bar i verden. For hvis vi kan undgå den uholdbare brug af chokolade og erstatte den med en mere planetvenlig ingrediens, tror jeg, vi alle vinder.”
Sådan lyder det fra Maximillian Bogenmann, co-founder og CEO i Endless Food Co, ifølge Innovationsfonden.dk
Forsyningskæde under pres
Innovationsfonden har støttet virksomheden, som i december tiltrak 7,5 millioner kroner i kapital i en investeringsrunde anført af Nordic Foodtech VC med støtte fra EIFO og Rockstart.
Samtidig kunne Endless Food Co offentliggøre et partnerskab med 7-Eleven Danmark om lancering af nye produkter.
Baggrunden for forretningsmodellen er klimaforandringerne, som svækker den globale kakao-forsyningskæde og forårsager store problemer i forhold til både pris, bæredygtighed og miljøpåvirkninger.
Den udfordring adresserer Endless Food Cos bæredygtige og prisstabile alternativ til chokolade, der ikke er baseret på kakaobønner.
This isn’t Chocolate
Produktet hedder THIC (This isn’t Chocolate), og det er målet at sælge produktet til for eksempel restauranter eller bagerier, der kan anvende THIC som ingrediens i stedet for chokolade. Ingrediensen er baseret på upcyclet mask, der er et biprodukt fra ølbrygning, og den kan bruges som erstatning til chokolade i alt fra is til croissanter til chokoladeovertræk.
Den nye kapital gør det muligt for virksomheden at skalere produktionen, foretage strategiske ansættelser, øge salgsindsatsen og dermed positionere virksomheden til yderligere vækst.
Forventningsfuld investeringschef
Louise Rørbæk Heiberg er investeringschef i Nordic Foodtech VC. Hun udtaler i en pressemeddelelse:
“Vi er stolte af at støtte dette stærke og effektive team på deres rejse, mens de vokser og udvider. Og det starter godt med det her vigtige partnerskab med 7-Eleven. Endless Food Co har et virkelig godt bud på et alternativ til chokolade. Deres ingrediens passer perfekt til vores strategi om at støtte foundere, der løser de dybe underliggende problemer i vores globale fødevaresystem: Kakao er en klimatruet afgrøde, som vil blive dyrere i takt med, at udbuddet bliver mindre, og efterspørgslen fortsætter med at stige.”
Fakta: Endless Food Co
Endless Food Co blev grundlagt i 2022 med det formål at påvirke fødevaresystemet proaktivt og positivt gennem skalerbare upcycling-løsninger, der beviser, at der kan være sammenhæng mellem bæredygtighed og velsmag.
Endless Food Co er stiftet af Max Bogenmann, Christian Bach og Matt Orlando – erfarne kræfter med baggrund fra bl.a. Noma, Per Se, The Fat Duck og Amass, hvor de i et årti arbejdede for at udbrede en mere miljømæssig ansvarlig version af fine dining.