Natasha Hougaard er studerende på DTU og co-founder af ’Skjoldet’ – og fuld af energi og smil bare 20 minutter inden hun skal pitche på DTU Startup Day, hvor 24Victoria møder hende og mange andre begejstrede startups.
”Jeg glæder mig til, jeg skal op og pitche – for alle hepper jo på en på DTU. Alle synes, det er det fedeste at være i det her økosystem, så jeg tror bare, at jeg skal op på scenen og mærke energien,” siger Natasha Hougaard og tilføjer:
”Jeg synes, det er en rigtig god mulighed for at sprede ordet og fortælle om, hvordan vi prøver at bidrage med social ansvarlighed og impact gennem teknologi. Jeg ser det virkelig som en mulighed frem for at være nervøs på scenen.”
Årets startup
Vi er landet midt i økosystemet, og den ene startup efter den anden pitcher i små sceancer på 3-5 minutter på den store scene. Hvis man ikke har høretelefoner, kan man intet høre, for der skal også være plads til alle dem, der hellere vil cirkle rundt til de forskellige boder og møde de håbefulde foundere, som stort set alle søger kapital. Men også viden og medarbejdere er i høj kurs. Ønskerne fremgår af små skilte på hver stand.
Natasha Hougaard er i gang med at færdiggøre sin bachelor i kunstig intelligens og data og sammen med Magnus Stjernborg Koch har hun stiftet Skjoldet med fokus på cybersikkerhed. De blev for nylig kåret til årets studenter-startup på DTU – en pris der gives på baggrund af, hvem der har haft størst fremskridt og størst impact i deres første leveår.
”Jeg tror, vi blev valgt, fordi vi blev lanceret for bare otte måneder siden, og i de otte måneder har vi fået næsten 15.000 brugere og udsendt over 30.000 advarsler mod diverse svindelsider,” siger Natasha Hougaard.
”Vi ønsker at sætte både individer og virksomheder ét skridt foran svindlerne via proaktive AI-baserede advarsler mod svindel og realtids indsigter i svindel og cyberkriminalitet,” tilføjer hun.
Hvordan virker Skjoldet?
”Den måde, det funger på, er, at private brugere får skjoldet gratis – og på den måde kan vi indsamle så mange data som muligt om, hvilke svindelnumre der foregår. På den måde kan vi hjælpe virksomheder med at beskytte deres brand. Det bliver en abonnementsløsning, hvor man skal betale for enten at få indsigt i den svindel, der foregår, eller få hele vores service, hvor vi både kan tage hjemmesider ind og være en mere bred service med realtidsdata.”
Hvor adskiller I jer i markedet?
”Det, vi kan, er, at vi lukker hullet, som de større løsninger derude efterlader, fordi de afhænger af brugerrapportering. På nuværende tidspunkt er der mange reaktive løsninger derude, mens vi er proaktive. Mange – jeg har næsten lyst til at sige alle – afhænger af brugerrapportering eller webscraping, som bare er langsommere end os, for vi behøver ikke genkende svindlen. Vi genererer vores egen blacklist – vi bruger computerkraften til at finde al den her svindel,” siger Natasha Hougaard.
Hvordan kan I gøre det?
”Det kan vi, fordi vi sidder på brugersiden og fordi vi arbejder med kunstig intelligens og algoritmer, som vi selv har udviklet. Derfor kan vi sidde og analysere hjemmesider i realtid – og se, om der er tegn på svindel uden at kende til det på forhånd. Vi kan se det i samme sekund en bruger klikker ind på et svindelnummer. Mens der kan gå flere uger, inden de mere traditionelle services får nys om svindel og får det blokeret i Chrome eller Safari.””
Hvad har I fået af funding indtil nu?
”Indtil videre har vi fået softfunding fra Skylab via deres funding partnere samt fra EU via NCC.dk – det nationale koordinationscenter for cybersikkerhed. Vi har fået 146.000 kroner + 50.000 kroner og det er dét. Vi ejer det 50 procent hver, Magnus og jeg.”
Hvornår kommer I til at tjene penge?
”Vi er i gang med at lande de første pilotprojekter og partnerskaber og er i dialog med nogle virksomheder omkring både at yde beskyttelse til deres brand og til deres IP. Desuden kan vi give indsigt i, hvordan cyberkriminelle agerer. Vi lander forhåbentlig den første aftale i forsommeren,” siger Natasha Hougaard.
Læs mere om talenterne på DTU: